Afaceri ale coaliţiei monstruoase PLDM-PDM-PCRM: Voronin cere demisia președintelui AȘM Gheorghe Duca, pentru românism


Partidul Comuniştilor consideră „inoportună şi nefastă”, aflarea în continuare a lui Gheorghe Duca în funcţia de preşedinte al Academiei de Ştiinţe, după ce academicianul a estimat, într-o cuvântare de-a sa, actul unirii Basarabiei cu România din 1918 drept „marele proiect”, care merită a fi renovat.

Astfel, formaţiunea lui Vladimir Voronin se arată indignată de faptul că recent, în cadrul unei şedinţe a Academiei de Ştiinţe din România, Gheorghe Duca a declarat că: „Basarabia şi-a găsit locul său firesc în cadrul statului unitar românesc şi plenar a participat în viaţa culturală şi ştiinţifică a României”, totodată estimând actul unirii Basarabiei cu România drept „ marele proiect”, care merită a fi renovat.

„O astfel de declaraţie, din toate punctele de vedere, înseamnă un apel spre lichidarea Republicii Moldova”, se arată într-o declaraţie a Comitetului Central al PCRM.

voronin stramba-lemne acad. Gheorghe DucaComuniştii, la rândul său, califică actul unirii Basarabiei cu România ca „un act de cotropire militară a Basarabiei de către România şi instaurarea unui regim de ocupaţie în care populaţia a fost lipsită de drepturi şi libertăţi politice, a fost supusă batjocurilor, despuierii şi umilirii”.

Mai mult, PCRM vorbeşte despre „genocidul comis pe pământul moldav de către autorităţile române” şi despre degradarea ”economiei şi culturii Basarabiei”.

„Comitetul Central al PCRM apreciază declaraţia domnului Gh. Duca, preşedintele Academiei de Ştiinţe, drept anticonstituţională şi insultătoare. Aceste afirmaţii denotă incompetenţa ştiinţifică şi angajamentul politic al domnului Gh.Duca.

Comitetul Central al PCRM consideră inoportună şi nefastă, pentru ştiinţă şi ţară, aflarea în continuare a domnului Gh.Duca în funcţie de preşedinte al Academiei de Ştiinţe din Republica Moldova”, se arată în declaraţia Comitetul Central al PCRM.

 

 

 

Sursa material: portalul Moldova.ORG

Sursa foto: blog Victor Roncea / ASM

În vederea respectării drepturilor de autor (Legea nr. 139 din 02.07.2010), la preluarea materialelor Flacăra se va face trimitere obligatorie – prin hyperlink – la sursă: numele autorului + Flacăra TV & Film sau + www.flacaratv.md

Recomandă prietenilor

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Flag Counter