Adrian Beldiman și Corul MOLDOVA – „Sfânta Maria”


Sfânta Maria”, o lucrare scrisă cu har de tânărul compozitor Adrian Beldiman de la Radio Moldova, care – în ultimii ani – ne cucerește inimile cu operele sale muzicale inspirate de valori cu adevărat nepieritoare.

Cinstim astăzi pe PreaSfânta Născătoare de Dumnezeu (stil vechi), care a Adormit întru bucurie. După 11 ani de despărțire sfâșietoare și-a revăzut Fiul în Grădina Vieții fără de sfârșit. Ea Însăși lăsându-ne vorbă să nu ne întristăm, ci să ne bucurăm în astă zi.

În august 2005, în acest post, în drum spre Spania și înapoi, Sfânta Fecioară mi-a salvat viața, mie și prietenilor mei, Larisa și Vasile, puteam fi mânați în prăpastie de apele mânioase de munte, iar autoturismul cu care călătoream și făcuse o gaură imensă în rezervor nu a sărit în aer, ca prin minune…

E ziua în care vă îndemn cu toată puterea ființei mele să CREDeți și să cinstiți de-a pururea pe Maica Mântuitorului nostru Iisus Hristos, cea mai frumoasă, curată, slăvită și mărită femeie de pe fața Lumii, ocrotitoarea noastră, a femeilor, în mod special.

Acest cântec scris de colegul Adrian Beldiman, interpretat de Capela corală MOLDOVA, este o rugă către Preasfânta Maică, pe care binecredinciosul Ștefan cel Mare a ales-o ocrotitoare a Mănăstirii Putna și pe care, noi, basarabenii, ar trebui s-o preaslăvim în chip deosebit, pentru că anume Ea ne-a condus spre cele două victorii istorice cruciale fără vărsări de sânge – Marile Adunări Nașionale din 27 august 1989 și 1991.

S-o rugăm să ne dea înțelepciune pentru a ne reUni la o noua Mare Adunare Națională, care să ducă la bun sfârșit ce-am început la primele două.

 

Binecuvântează întreaga noastră seminție, PreaSfântă Născătoare de Dumnezeu

 

 

 

 

Sursa material: Flacăra TV / Luminiţa Dumbrăveanu

Sursa foto: Internet

Sursa video: Adrian Beldiman

În vederea respectării drepturilor de autor (Legea nr. 139 din 02.07.2010), la preluarea materialelor Flacăra se va face trimitere obligatorie – prin hyperlink – la sursă: numele autorului + Flacăra TV & Film sau + www.flacaratv.md

Recomandă prietenilor

Comentarii (3)

  1. […] Colindul este interpretat de Capela Corală MOLDOVA a Radioteleviziunii Naționale, condusă de dirijorul Valentin Budilevschi, cor faimos care interpretează cu rarisimă finețe artistică o altă lucrare tămăduitoare a lui Adrian Beldiman și anume Sfânta Maria. […]

  2. […] Sursa material: Flacăra TV / Luminiţa Dumbrăveanu […]

  3. […] Adrian Beldiman și Corul MOLDOVA – „Sfânta Maria” […]

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Flag Counter