ADIO, Silvia Cărăuș! Omagiul colegilor de la Televiziunea Națională


Realizatoarea emisiunii ,,Dor” de la postul public de televiziune Moldova1, Silvia Cărăuş, s-a stins din viaţă marți, 22 august 2016, în urma unei boli incurabile. Întreaga echipă de creaţie şi colegii de la Moldova1 exprimă condoleanţe rudelor, prietenilor şi tuturor celor care au cunoscut-o pe Silvia Cărăuş, femeia care trezea dorul de viaţă prin emisiunea cu acelaşi titlu.

A plecat la Ceruri, dar a lăsat în urma ei o amintire vie a unui om de cultură, care a ştiut mereu să impresioneze prin felul său de a fi, pe care l-a transpus şi în domeniul profesional. Silvia Cărăuş a reuşit să dea viaţă unui serial de documentare despre valorile autentice ale Neamului şi să scoată la lumină oameni deosebiţi. 

„Ea nu se mulțumea niciodată cu ceea ce avea, tot timpul era în căutarea a ceva nou, iar când descoperea ceva nou și extraordinar, împărțea bucuria ei și celor din jur”, povestește redactorul Moldova 1, Tamara Severin.

„Era o producătoare și regizoare TV foarte competentă. Putea să-și monteze singură emisiunile. Este un om de neuitat și ne pare rău că nu mai este printre noi”, a spus regizorul Moldova 1, Ala Primovici.

„Emisiunea „Dor” reprezintă un ecou al vremii. Ea nu vroia să-și trăiască viața fără rost și își petrecea timpul prețuindu-l”, a spus redactorul Moldova 1, Oreste Melnic.

Aşa era şi în comunicarea cu alte persoane. Un om simplu care trăia în armonie cu lumea din jur.

Emisiunile sale sunt adevărate lecţii despre istoria Basarabiei, regiunii transnistrene, Bucovinei şi scot în evidenţă valorile adevărate ale neamului românesc.

„Poți să vorbești de bine despre acest om o veșnicie. Ea era un specialist testat de timp, ea trăia fiecare clipă atunci când realiza emisiunea „Dor”, afirmă producătorul Moldova 1, Gheorghe Andros.

„Ceea ce făcea ea la televiziunea noastră în domeniul muzicii reprezintă un exemplu de necomparat”, a spus maestrul în arte, regizorul Moldova 1, Alexei Barat.

Silvia Cărăuş rămâne a fi o jurnalistă-model, un cronicar al timpurilor noastre, care a lăsat în arhiva „Teleradio-Moldova” documente extrem de preţioase.

 

Corpul neînsufleţit al Silviei Cărăuş va fi depus joi, 25 august 2016, la ora 11, în holul studioului nr. 2 al Moldova 1, intrare din strada Lech Kaczynski, iar cei care au preţuit-o îi vor putea aduce aici un ultim omagiu.

 

ADIO, Silvia Cărăuș! Omagiul colegilor de la Televiziunea Națională

 

 

 

Sursa material: știri TRM

Sursa foto: captură video

Sursa video: Moldova 1 TV / Flacăra Film

În vederea respectării drepturilor de autor (Legea nr. 139 din 02.07.2010), la preluarea materialelor Flacăra se va face trimitere obligatorie – prin hyperlink – la sursă: numele autorului + Flacăra TV & Film sau + www.flacaratv.md

Recomandă prietenilor

Comentarii (2)

  1. […] ADIO, Silvia Cărăuș! Omagiul colegilor de la Televiziunea Națională […]

  2. […] ADIO, Silvia Cărăuș! Omagiul colegilor de la Televiziunea Națională […]

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Flag Counter