Actorul Constantin Chiriac din Sibiu vine la „Întâlnirile TVR Moldova” cu Eminescu, Creangă, Blaga, Gyr…


Zilele Unirii continuă la Chișinău cu o nouă manifestare culturală: o întâlnire de suflet cu actorul și regizorul Constantin Chiriac din Sibiu, care va avea loc astăzi, 28 martie 2017, ora 18.00, la Teatrul „Satiricus – I. L. Caragiale” din capitală.

Marele eveniment este o nouă surpriză frumoasă pregătită nouă de colegii de la Studioul TVR Moldova, care continuă cu succes proiectul lor Reîntregitor Întâlnirile TVR MOLDOVA, prin care și-au propus să promoveze valorile și personalitățile întregului Neam românesc spre o mai bună cunoaștere pe ambele maluri ale Prutului.

Întâlnirea cu actorul Constantin Chiriac, director al Teatrului Național „Radu Stanca” din Sibiu, va fi moderată de colegul său de la Chișinău, Alexandru Grecu, director al Teatrul „Satiricus – I. L. Caragiale”, fiecare dintre spectaroii din sală având posibilitatea de a pune întrebări invitatului serii.

Intrarea în sala Teatrului este liberă.

În cadrul recitalurilor susținute la Chișinău, actorul Constantin Chiriac ne va delecta cu opere de Lucian Blaga, Tudor Arghezi, Aron Cotruş, Ştefan Augustin Doinaş, Radu GyrWilliam Shakespeare, R. M. Rilke.

Recitalul central este intitulat Domnule şi frate Eminescu, fiind conceput ca un dialog între Mihai Eminescu şi Ion Creangă, care „porneşte de la dimensiunea poeziei populare ca matrice, explorând legătura creatoare și prietenia unică dintre cei doi scriitori români”.

Invitatul TVR Moldova, Constantin Chiriac a jucat în 20 de filme, în circa 50 de spectacole, 20 de one man show-uri, susţinând recitaluri în peste 50 de ţări ale lumii. Între cele mai cunoscute pelicule în care a jucat se numară „Moromeţii“ (regia Stere Gulea), „Croaziera“ (regia Mircea Daneliuc) şi „Undeva în Palilula“ (regia Silviu Purcărete).

Mai multe detalii despre artistul și profesorul Constantin Chiriac puteți afla pe site-ul TVR Moldova

 

Flacăra TV & Film, care este partener media al acestui proiect unificator, reamintește că astăzi se va derula a treia ediție a Întâlnirilor TVR, primele două fiind cu participarea actrițelor Maia Morgenstern și Stela Popescu, două nume emblematice ale teatrului românesc din toate timpurile, fapt pentru care mulțumim din inimă Studioul TVR Moldova și-i urăm succes!

 

Constantin Chiriac vine la Chișinău în cadrul proiectului „Întâlnirile TVR MOLDOVA”

 

 

 

Constantin Chiriac-artist Romania-invitat TVR Moldova-28-03-2017-POSTER

 

 

Flacăra TV recomandă şi:

Actriţei Stela Popescu i se împlinește visul – se întoarce Acasă, în Basarabia ei natală!

Maia Morgenstern, actriţa care a jucat rolul Fecioarei Maria, vine la Chişinău! 

 

 

Sursa material: Flacăra TV & Film / Luminiţa Dumbrăveanu

Sursa foto: TVR Moldova

Sursa video: TVR Moldova

În vederea respectării drepturilor de autor (Legea nr. 139 din 02.07.2010), la preluarea materialelor Flacăra se va face trimitere obligatorie – prin hyperlink – la sursă: numele autorului + Flacăra TV & Film sau + www.flacaratv.md

Recomandă prietenilor

Comentarii (4)

  1. […] ai TVR Moldova au fost faimoșii actori de teatru şi film: Maia Morgenstern, Stela Popescu, Consantin Chiriac […]

  2. […] Actorul Constantin Chiriac din Sibiu vine la „Întâlnirile TVR Moldova” cu Eminescu, Creangă, … […]

  3. […] Actorul Constantin Chiriac din Sibiu vine la „Întâlnirile TVR Moldova” cu Eminescu, Creangă, … […]

  4. […] Actorul Constantin Chiriac din Sibiu vine la „Întâlnirile TVR Moldova” cu Eminescu, Creangă, … […]

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Flag Counter