A fost lansat trailerul filmului „Aferim!” de Radu Jude, singurul film RO selectat pentru Competiţia Oficială a Berlin Film Festival


Trailerul filmului „Aferim!”, cel de-al treilea lungmetraj semnat de regizorul Radu Jude, care va avea premiera mondială pe 11 februarie 2015, a fost lansat de Hi Film Productions, informează un comunicat remis joi AGERPRES.

„Posterul și trailerul de la ‘Aferim!’ nu sunt concepute ca niște unelte de marketing, ci ca un fel de extensii ale filmului. Am încercat să le gândesc pe ambele astfel încât componenta intertextuală a filmului să fie scoasă în evidență, mai ales pentru a aduce un omagiu câtorva modele. Astfel, posterul citează maniera ușor kitschoasă în care erau realizate posterele vechilor filme western. Iar prin trailer încerc, în pur spirit godardian, să omagiez câteva din operele și autorii care au însemnat enorm pentru mine în perioada de pregătire a filmului (și nu numai). Mai sunt multe altele omagiate discret în film, dar prefer să las spectatorilor plăcerea și bucuria de a le remarca”, a declarat regizorul Radu Jude, citat în comunicat.

„Aferim!” este singurul film românesc selectat în Competiția Oficială a Berlinalei, alături de producții precum „Queen of Desert” (regia Werner Herzog), „Taxi” (regia Jafar Panahi), „Knight of Cups” (regia Terrence Malick), „Eisenstein în Guanajuato” (regia Peter Greenaway).

Din distribuție fac parte actorii Teodor Corban, Mihai Comănoiu, Cuzin Toma, Alexandru Dabija, Luminița Gheorghiu, Victor Rebengiuc, Alberto Dinache, Alexandru Bindea, Mihaela Sârbu, Adina Cristescu, Șerban Pavlu, Gabriel Spahiu, Dan Nicolaescu.

Unul dintre cele mai de amploare proiecte cinematografice românești din ultimii ani, „Aferim!” în regia lui Radu Jude, este un un film istoric a cărui acțiune are loc în Țara Românească a începutului de secol XIX. Un zapciu, interpretat de actorul Teodor Corban, însoțit de fiul său (Mihai Comănoiu), caută un rob fugar (Cuzin Toma), se arată în documentul citat.

„Aferim!” va avea premiera mondială pe 11 februarie la Berlin, ora locală 16,00, la Berlinale Palast, în prezența actorilor și a echipei de producție, urmând ca în cinematografele românești să ruleze din 6 martie.

 

AFERIM! International TRAILER

 

 

Scenariul filmului este scris de Radu Jude și Florin Lăzărescu, Marius Panduru a realizat imaginea, montajul este semnat de Cătălin Cristuțiu, sound design-ul de Dana Lucreția Bunescu. Costumele au fost realizate de Dana Păpăruz, iar scenografia de Augustina Stanciu, consilier istoric a fost Constanța Vintilă-Ghițulescu, iar producător, Ada Solomon.

„Aferim!” este o producție Hi Film, în coproducție cu Klas Film Bulgaria, Endorfilm Cehia, Mulberry Development România, cu participarea Nu Boyana Film Studios, U-Films, Production XMG Media, Abis Studio, Division Camera, în asociere cu EZ Films și cu participarea HBO România.

Filmul a fost finanțat de Centrul Național al Cinematografiei, Bulgarian National Film Center, Czech Cinematography Fund, Programul MEDIA al Uniunii Europene și susținut de Eurimages — fondul Consiliului Europei alocat cinematografiei.

 

A se vedea şi:

Radu Jude, despre trailerul şi afişul „Aferim!”: Nu sunt unelte de marketing, ci extensii ale filmului – VIDEO

 

 

 

Sursa material: AGERPRES / Petronius Craiu

Sursa foto: www.larevista.ro

În vederea respectării drepturilor de autor (Legea nr. 139 din 02.07.2010), la preluarea materialelor Flacăra se va face trimitere obligatorie – prin hyperlink – la sursă: numele autorului + Flacăra TV & Film sau + www.flacaratv.md

Recomandă prietenilor

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Flag Counter