100 de troleibuze din București ar putea circula curând pe străzile Cernăuților


Primarul de Cernăuți Oleksii Kaspruk a avut o întâlnire oficială la Consulatul General al României la Cernăuți cu doamna Eleonora Moldovan, Consul General și cu domnul ministru consilier Ionel Ivan. În cadrul întâlnirii diplomații români i-au înmânat primarului Oleksii Kaspruk o scrisoare oficială din partea doamnei Gabriela Firea, primarului general al municipiului București. În scrisoare se menționeză faptul că Primăria București a primit solicitarea din partea cernăuțenilor de a transmite orașului Cernăuți o parte din troleibuzele bucureștene, care nu mai sunt folosite, dar care se află într-o stare satisfăcătoare.

„Vreau să vă asigur că sunt la curent cu situația dificilă cu care se confruntă orașul Dumneavoastră, și sunt deschisă pentru căutarea unor soluții corespunzătoare. În acest caz am solicitat experților în problemele transportului public să analizeze posibilitatea de a aduce aceste troleibuze la Cernăuți”, se menționează în scrisoarea oficială semnată de Gabriela Firea și adresată primarului de Cernăuți.

Doamna Firea speră că între municipiul București și orașul Cernăuți se va înfiripa o prietenie strânsă, iar colaborarea între cele două orașe va deveni una fructuoasă și de lungă durată.

Potrivit primarului de Cernăuți Oleksii Kaspruk, la începutul lunii mai o delegație cernăuțeană este așteptată la București, unde se vor discuta și alte probleme de ordin social menite să sprijine comunitatea bucovineană și bătrâna urbe cernăuțeană.

Dacă doamna Gabriela Firea se va tine de cuvânt și va oferi Cernăuțiului circa 100 de troleibuze, sperăm că primăria de Cernăuți va merge în întâmpinarea comunității românești, stabilită în mare parte la periferia orașului Cernăuți, în suburbiile Roșa, Roșa Stâncă, Horecea Urbană, de deschidere a noi linii de troleibuze și în suburbiile respective. Iar dacă se va reuși deschiderea unui traseu special până la Mănăstirea Bănceni din Ținutul Herța, ar fi cu adevărat o minune.

Totul e posibil. Dacă în Crimeea troleibuzele circulă pe distanțe de 100-120 de kilometri, de ce la Cernăuți n-ar fi posibil că aceste troleibuze să-și prelungească traseul încă 10-15 kilometri?! Ar fi cu adevărat un lucru mare dacă orașul Cernăuți va iniția un proiect de deschidere a noi linii de troleibuze până în satul Mahala, raionul Noua Suliță, sau până în  satul Corovia, raionul Hliboca, Mamaivți, raionul Chițmani etc.

Oricum, gestul doamnei Gabriela Firea este unul deosebit și merită apreciat. Poate până la apropiata întâlnire de la Cernăuți a celor doi președinți de state – Petro Poroșenko și Klaus Iohanis, pe străzile cernăuțene vor circula troleibuzele bucureștene.

 

Cernautii vor primi 100 troleibuze romanesti din Bucuresti

 

 

 

Sursa material: Radio Cernăuți / BucPress.eu

Sursa foto: Setthings.com

În vederea respectării drepturilor de autor (Legea nr. 139 din 02.07.2010), la preluarea materialelor Flacăra se va face trimitere obligatorie – prin hyperlink – la sursă: numele autorului + Flacăra TV & Film sau + www.flacaratv.md

Recomandă prietenilor

Lasă un comentariu:

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Flag Counter